به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری واژه آنلاین، محمدحسین زارعزاده امروز، سهشنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه از اجرای “طرح نفس” (نجات فرزندان سقط) خبر داد و اظهار کرد: طرح نفس یکی از طرحهایی است که با همکاری بسیج جامعه پزشکی و وزارت بهداشت در حال اجراست. این طرح میانبری برای افزایش جمعیت است اما واقعیت این است که یک خلاف بیّن و غیرشرعی تحت عنوان سقط جنین رخ میدهد که باید از آن جلوگیری شود.
وی افزود: سقط جنین درمانی گاهی اوقات برای حفظ جان مادر رخ میدهد اما برخی سقطها بهصورت عمدی و جنایی اتفاق میافتد و تعداد آن دقیق نیست اما روزانه بهطور متوسط 1000 سقط جنین در کشور ما رخ میدهد که آمار بسیار بالایی است، بنابراین طرح نفس برای حفظ و نگهداشت جنینهایی که والدین آنها تصمیم به سقط گرفتهاند، اجرا میشود.
رئیس بسیج جامعه پزشکی در پاسخ به سؤال واژه آنلاین مبنی بر آمار نجات فرزندان از سقط جنین بیان کرد: از نیمه دوم سال 1400 تاکنون از 4550 مورد سقط جنین جلوگیری شده است. مراکز نفس 250 مورد هستند که افراد داوطلب در آنجا شامل ماماها، مشاوران، متخصصان زنان و زایمان و روانشناسان حضور دارند و فعالیتهای لازم را ارائه میکنند.
وی افزود: یکی از دلایل سقط، در دسترس بودن آسان داروی سقط جنین است و بنابراین انجام فعالیتهای فرهنگی را برای جلوگیری از سقط در دستور کار قرار دادهایم.
زارعزاده گفت: در عین حال بررسیها نشان داده است که 23 درصد از افرادی که درخواست سقط داشتهاند بهدلیل اقتصادی بوده است و بنابراین بیشتر مسائل مربوط به سقط جنین مسائل فرهنگی بوده است و در طرح نفس تلاش شده است که در خانوادهها بهعنوان هزینه به فرزندان نگاه نشود بلکه بهدید سرمایه به آنها نگاه شود.
در ادامه صابر جباری؛ رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره علل سقط جنین بیان کرد: سقط جنین عمدی به دلیل نخواستن فرزند بیشتر، علل اقتصادی و نامناسب بودن زمان بارداری رخ میدهد که به ترتیب 40، 21 و 20 درصد از علل اصلی سقط عمدی جنین را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: براساس بررسیهایی که صورت گرفته 7.2 درصد از افراد متقاضی سقط جنین، تجربه اولین بارداری را داشتهاند. 20.3 درصد از آنها در دومین بارداری خود این تصمیم را گرفتهاند؛ 24.9 درصد از این افراد قصد سقط فرزند سوم و 28.3 افراد قصد سقط چهارمین فرزند خود را داشتهاند. این آمارها بیانگر این است که عمده افراد تحت تأثیر انگارههای غلط فرزندآوری از جمله “فرزند کمتر، زندگی بهتر” قرار دارند.
مشاور مسئول بسیج جامعه پزشکی در امور جمعیت، با بیان این که تلقی اشتباهی در جامعه شکل گرفته که تصور میکنند کشتن جنین زیر چهار ماه اشکالی ندارد، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا در قالب “طرح نفس” و با ارائه مشاورهها از سوی متخصصین، این باورهای غلط را اصلاح کنیم تا بتوانیم از قتل هزاران جنین در کشور جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/+